"" voor mij - voor jou: art journal songbook (2)

woensdag 5 september 2012

art journal songbook (2)

Dat schiet lekker op, al twee liedjes af……

Voor dit exemplaar was er eerst de muziek: puppet on a string van Sandie Shaw (1967). Niet omdat dat ik het liedje zo leuk vind, maar iets maken met een poppetje aan een touwtje leek me wel leuk. Voor de marionet had ik eerst iets heel anders bedacht, maar ineens was daar het idee om er een steampunkdingetje van te maken. Tja, en als je eenmaal een idee hebt, kan het snel gaan….


artjournal-puppet-1
Puppet On A String by Sandie Shaw on Grooveshark

Marionet is getekend op aquarelpapier, de rok is van dun karton, daar heb ik zwarte verf een beetje dik op aangebracht en na droging licht bestreken met pewter was (rub on). Toen leek het ineens op smeedijzer!
Het lijfje is van een kapotte waszak (je kunt dus eigenlijk echt niks weggooien….), geverfd met zwarte acryl en daarna gunmetal was erover.
De vogeltjes zijn ook getekend op aquarelpapier, daarna beplakt met stukjes zelfklevend aluminiumtape, zwart geverfd en de verf gelijk weer er afgewreven, onyxite was (merk treasure gold) erover voor een roestig effect en reliëf aangebracht.

Liedjestekst met de typemachine op een doorzichtig velletje getypt.
Hieronder wat foto’s van de materialen die ik heb gebruikt en wat details (klik voor vergroting)


artjournal-puppet-2

artjournal-puppet-3

artjournal-puppet-4


Toevallig viel mijn oog op een art journal challenge bij craft barn, wat een timing! Mijn marionettenmeisje gaat daar maar eens fijn op visite.


groetjes van
Evelyn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...