"" voor mij - voor jou: Leeslijstje

zaterdag 27 augustus 2016

Leeslijstje

Ik heb altijd een grote honger naar letters gehad.

Ik ben al zo'n beetje mijn hele leven lid van de bibliotheek. Ik herinner me nog een fragment van de allereerste bieb, die was gevestigd in een zaaltje in een kerk. Daar mocht je niet zelf een boek uitkiezen, maar zocht de bibliothecaresse een stapeltje uit en daar moest je uit kiezen. Volgens mij was de de manier waarop bibliotheken vroeger te werk gingen (ik heb het over de jaren rond 1963).

Daar leende ik o.a. Narnia van C.S. Lewis. Dat weet ik nog, omdat ik nog jaren lang gedroomd heb van kledingkasten en vreemde landen achter die kast. Het malle is dat ik me na een tijd niet kon herinneren waar die dromen toch vandaan kwamen (er zat vaak wel een hele lange tijd tussen, wel jaren soms) en het was een heel grappige ontdekking dat ik die droom ineens kon herleiden naar het boek toen de film Narnia uitkwam. Onlangs heb ik hem nog eens met mijn dochter samen bekeken: jeugdsentiment...

Vroeger las ik wel veel meer boeken dan tegenwoordig. Op de computer en iPad lees ik vaak artikelen over onderwerpen die me interesseren. (en blogs enzo.....). Ook bij de bieb kun je tegenwoordig naast papieren boeken ebooks lenen. Maak ik graag en veel gebruik van!

Ik las ook veel tijdschriften vroeger, dat doe ik nog maar nauwelijks.

Al jaren denk ik: het zou leuk zijn om eens een lijstje bij te houden van wat ik zoal lees en gelezen heb. Eind juli ben ik daar eindelijk eens mee begonnen... Misschien maak ik nog een aparte lijst met boeken die ik al eerder las en die me op de één of andere manier zijn bijgebleven.

Maar dit is mijn huidige leeslijstje, nu mijn best blijven doen om het bij te houden.....

De vakjes bij Murakami zijn nog gedeeltelijk leeg, dat is geen boek om achter elkaar uit te lezen, het zijn verhalen die ik mezelf gedoseerd toedien, zodat ik ik er nog wat over kan nadenken. Maar ik ben al halverwege.....

Groetjes van
 Evelyn

1 opmerking:

Truus zei

Je bent er mee begonnen met je lijst.
Heb de afgelopen week ook een boek van Jodi Picoult--Een goede moeder.Nog geen tijd gehad om er in te lezen.
Gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...