"" voor mij - voor jou: artjournal week 2

donderdag 23 januari 2014

artjournal week 2

Deze week (eigenlijk vorige week, maar ik loop een week achter) was de opdracht: somewhere, a simple place (waar je graag bent).

Het eerste wat me in gedachten kwam was mijn hobbykamer….

Maar er schoot me nog iets te binnen.
Jaren geleden, misschien wel meer dan 30 jaar, schreef ik wel eens liedjes. Eén daarvan was een liedje over een eiland dat enkel in mijn hoofd bestond, een plek waar ik in gedachten even naar toe ging als het leven wat te chaotisch werd.


journal52-2a


Dat eilandgevoel heeft later op meerdere vlakken een speciale betekenis gekregen. Dat moest dus wel het onderwerp worden.


journal52-2b


Ik wilde er wel een ander liedje bij zoeken dan het mijne, want dat kent niemand….

In mijn lijstje met favoriete liedjes staat “on an island” van David Gilmour en een deel daar uit was wel toepasselijk (en ik had er gelijk een beeld bij…. handig!).

“children again on rusty swings getting higher,
sharing a dream on an island, it felt right.”


journal52-2d


Voor de achtergrond heb ik uit allerlei tijdschriften kleine vierkantjes met blauwe lucht geknipt, die opgeplakt en bewerkt met gesso, matte gel en distress inkt.


journal52-2e


Onderin stukjes lucht met nog een beetje woestijnlandschap. Diezelfde techniek heb ik ook bij mijn vorige  opdracht gebruikt.

Volgende week heb ik geen tijd voor een nieuwe artjournal uitdaging, want ik kreeg vandaag ineens een heel leuk en eenvoudig knutselidee met wc-rolletjes en een hartje! Dat ga ik eerst eens lekker uitwerken. Ik ben zelf ook altijd erg benieuwd of het net zo leuk wordt als wat ik in gedachten heb….


groetjes van
Evelyn

Pin It!

2 opmerkingen:

Crealice zei

gesso heb ik laatst ook gekocht, nog niets mee gedaan maar dit kan dus ook. Ben benieuwd naar je WC-rolletjes/hartjes knutsel.

Anoniem zei

Geweldig deze kaart en heel speciaal!
Heb je wel eens gestempeld in gesso of een plaatje mee afgedrukt?Ook erg leuk om te doen.
Zuuuucht-nog een week wachten tot we je hartjes/wcrolletjesknutsel zien.....
gezellige avond en succes.
groetjes,Truus uit Drenthe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...