"" voor mij - voor jou: verborgen schoonheid en bijna jarig!

woensdag 4 juli 2012

verborgen schoonheid en bijna jarig!

(een klein opwarmertje…….deze maand is het een jaar geleden dat we met “voor mij – voor jou” online gingen. Dat gaat gevierd worden, met weggevertjes.
a.s. maandag alvast een kijkje in de keuken…….)

Nu eerst wat over mijn transfer-op-blik experimenten.

verborgen-1
 Ik heb vorige keer niet verteld hoe ik lady Cidera heb gemaakt. Dat kwam omdat ik niet helemaal tevreden was over de transfermethode en eerst nog wat meer wilde uitproberen.
Ik heb de tapetransfermethode iets aangepast en gebruikte dubbelzijdig plakfolie in plaats van gewoon breed plakband. Dit omdat ik de transfer zo direct mogelijk op het blik wilde hebben. Het plaklaagje van dubbelzijdig plakfolie is echter heel dun en het netjes losweken van het papier is een vreselijk geduld- en precisiewerkje. Niet iets om aan te raden……
Een proef met lijm uit een spuitbus en een dubbel laagje dubbelzijdig plakfolie (volg je het nog?….) vond ik ook niet zo geslaagd. Te veel oneffenheden naar mijn smaak.
(soms is het juist de bedoeling dat het er wat “beschadigd” uit ziet, maar ik wilde nu een zo perfect mogelijke transfer)
transfer-1

Dit is een probeersel dat ik wel wat verder wil uitwerken (weer andere lijm, zorgt voor leuke belletjes):

transfer-2

Voor deze lady heb ik eerst een laagje modpodge op het blik aangebracht een daar het plaatje op geplakt. Inmiddels is ze al wel iets minder verborgen, wie weet is ze volgende keer wel af…..

verborgen-2

Dit zou ook een schoonheid zijn geweest als er niet zo veel slakken in de tuin zouden zitten……

margriet-1

Nét nieuw gekocht, één nachtje in de pot op de toekomstige plek gezet om te kijken of dat leuk was en…….wég bloemetjes…..

margriet-2
Volgens mij heb ik een leuk slakkenfeestje georganiseerd………
En toch……….levert het een mooie foto op……

margriet-3

groetjes van
Evelyn

Pin It!

11 opmerkingen:

Monique zei

Leuk dat experimenteren! Ik heb het ook eens geprobeerd met een plaatjes uit een tijdschrift. Wit papier ingesmeerd met gesso, plaatje onderste boven erop, laten drogen en daarna met een natte vinger het papier afrullen. Je krijgt dan wel een heel vaag resultaat. Ik ben benieuwd naar een eindresultaat!.
Groetjes, Monique

Janine zei

Spannend deze ontwikkelingen ge volgen, ik ben ook zo'n transfer fan, zweer echter bij mijn acrylverf methode, heb je die al eens op blik geprobeerd? Ik weet het niet of dat lukt, maar ja, als je toch aan het testen bent ;)) prachtige foto's van die gehavende bloemen, zo zou je de slakken nog niet eens erg vinden..... Zou... ;)) groetjes

joke zei

Ik gebruik gel medium of acrylbinder voor transfers. Maar echt heldere afbeeldingen krijg ik tot dusver niet echt. Telkens als het weer droog is blijkt er toch nog een dun laagje papier te zitten.

Jolette zei

Leuk die experimenten!
En dat slakkenverhaal...zeer herkenbaar.

Saskia, Jan en Payal zei

mooie transfers!!! heel bijzonder!!!

en slakken ... zwijg me erover, ik word er ook soms gek van, ze vreten de gekste dingen!

Anoniem zei

Ben zeer benieuwd naar je transfer op blik.
En dat slakkenfeest op je margriet,gebeurt hier ook.
Mijn cosmea is helemaal verdwenen en de petunia gaat er ook aan.
Succes en gezellige avond.
groetjes,Truus uit Drenthe

iene zei

@Janine: acrylverf op blik zal best lukken, maar dan mis je het metaaleffect....
@Joke: gelmedium lukt ook, alleen hecht dat iets minder aan metaal dan modpodge vind ik en bovendien blijft het wat plakkeriger. acrylbinder ken ik niet, nog wat om uit te proberen!
@Monique: het blijft een priegelwerkje om het papier goed te verwijderen, hoewel het met het ene soort papier beter gaat dan met het andere.

cri-cri zei

ik vind je experimentjes wel leuk hoor ...ieder heeft zijn eigenheid ...heb je al geprobeerd met golden medium mat ? op stof doet hij het prima ...ik zal zelf ook eens experimenteren op blik ... gebruik je daar opengeknipte drankblikjes voor ?

Betsy zei

Leuk om je experimenten zo te volgen! Het geeft wel een bijzonder effect.
Je foto's van de bloemen zijn geweldig en ook herkenbaar: het lijkt wel of alle slakken uit Nederland hier zijn komen logeren....

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

iene zei

@cri-cri: golden medium mat werkt prima op stof, maar de inhoud van mijn potje medium is nogal dik en smeert niet lekker uit. de modpodge-mat die ik heb is lekker vloeibaar, daarmee heb ik ook een plaatje op stof overgebracht, zie bericht: een heel speciale brief (in mei), de transfer is superscherp.
het blikje is inderdaad een opengeknipt drankblikje.

Dymphie zei

altijd spannend hoe een transfer uitpakt, dit ziet er wel veelbelovend uit :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...