"" voor mij - voor jou: hoedjes atc’s

maandag 24 oktober 2011

hoedjes atc’s

Tijdens het maken van de vissen atc’s had ik al een idee voor deze serie.

atc-hoedjes-1

Dit is de achtergrond (3 kleuren acrylverf, zelfgemaakt stencil, letterstempeltjes, 1 laag van een wit servetje erover heen voor de structuur):

atc-in-wording-1


Het plaatje: french-hat-ladies-graphicsf (van de graphics fairy)
heb ik al een hele tijd geleden gedownload en ik heb het al in verschillende werkstukken gebruikt.
Deze keer heb ik in photoshop (elements 7 ) de dames ieder apart uitgeknipt en in nieuwe combinaties van 2 weer aan elkaar vastgeplakt (gespiegeld waar nodig, zodat ze elkaar aankijken) en er een randje omheen gemaakt.


atc-hoedjes-3

De dames-duo’s heb ik met de laserprinter op gewoon papier geprint.
Daarna de plaatjes ruim uitgeknipt en op een stukje  plakfolie (rol, wordt o.a. gebruikt om boeken te kaften) geplakt, de goede kant van het plaatje boven.

atc-hoedjes-2

Goed aangedrukt en de achterkant natgemaakt.
Het papier weggewreven en toen bleef er een doorzichtige transfer over (zelfde principe als van de zelfgemaakte plakbandjes/tape nr 1).

atc-hoedjes-4

Toen ik de dames op de kaartjes had geplakt vond ik ze veel te glimmend. Ik heb het plakfolie iets opgeruwd met een fijn schuurpapiertje en er 2 laagjes verdund gelmedium - mat -  overheen gedaan.
Ik vond op internet wat hoedjes-quotes. Die heb ik er met een watervaste pen op geschreven, wat versierinkjes gemaakt met een witte gelpen en dat was het
wel zo’n beetje Knipogende emoticon.

Nog een foto van dichtbij:

atc-hoedjes-5Tot slot, ik zie dat er zich ineens 5 nieuwe volgers hebben aangemeld. Als ik een e-mailadres of blog van nieuwe volgers kan vinden, stuur ik altijd een berichtje, maar soms (meestal door de instellingen van het account waarmee wordt aangemeld) kan ik niet doorklikken. Dat is jammer want zo kan ik geen retourbezoekje brengen.

Daarom maar even zo: bedankt voor jullie aanmelding, wij zijn nog steeds verbaasd  dat er zoveel mensen zijn die laten blijken dat ze onze blogactiviteiten wel aardig vinden.

groetjes van
de E van IenE

Pin It!

6 opmerkingen:

Dymphie zei

supergaaf! Bedankt voor de uitleg (en dat is vast meteen ook de reden voor een gestage stroom volgers en visite op je blog, niet iedereen doet dat).

Terwijl ik dit typ luister ik naar mooie pianomuziek :)

Je vis is vandaag op de foto gegaan, vanavond logje klaarzetten en morgen live.
groetjes, Dymphie

Pleuntje zei

Ben ik een weekje weg, kijk ik terug, zie ik weer hele leuke dingen op jullie blog. Ik hou van de dames met de mooie hoeden.

Janine zei

ik ben gek op transfers, dus deze ga ik ook proberen. btw, ben gisteren bij de zeeman geweest ☺

Janine zei

ohh daar ben ik weer, heb eens goed gekeken naar hoe je alles uitlegt en ik snip et veulkeume, maar, nu het geheim vd kok, hoe plak je dit dan op je kaart?? Ik hoop dat ik dat recept ook mag opschrijven ☺

Anneke zei

Heel mooi! Dat vraagt om uitproberen :) Jullie laten heel veel mooie dingen zien! Logisch dus dat de volgers aangroeien! Verdiend!

Lori zei

Love this set of ATC's! I found you at the Graphics Fairy Brag Monday.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...