"" voor mij - voor jou: een bosje bungeltjes

maandag 9 april 2012

een bosje bungeltjes

bungeltje-scrabble-1

Wat een gelukje, ik vond een zakje scrabblesteentjes bij de kringloop!

Mijn dochter tekende een aantal boerderijdieren voor een spel (meer daarover later), ik heb een aantal plaatjes door middel van geltransfer op de steentjes geplakt (want ik wilde dat het hout  zichtbaar bleef).

(geltransfer: plaatje printen met laserprinter of een een kopie (laten) maken met een kopieermachine – oppervlak waar het plaatje op moet komen licht insmeren met gelmedium (bv van golden) – plaatje met de afbeelding naar beneden op gelmedium leggen en licht aandrukken – laten drogen, minimaal een paar uur – achterkant van het papier bevochtigen met water en voorzichtig het papier wegwrijven – eventueel herhalen – als er kleine vezeltjes zichtbaar blijven doet een laagje lak of vernis wonderen.)

Ik heb wat verschillende toplagen uitgeprobeerd: matte vernis van aleene, glossy accents, crackle accents, blanke nagellak en één onbewerkt gelaten.
Ik vind de nagellak- en de matte vernisversie het mooist geworden.

bungeltje-scrabble-2

Een gaatje boren in zo’n klein steentje vond ik niet zo mooi, ik heb een ophangoogje gemaakt van een kettelstift (heet dat zo?) door een smal lintje heen, op deze foto is wel duidelijk te zien hoe.

bungeltje-scrabble-3

Dit is ook een erg leuk lintje: er zijn witte draadjes doorheen geweven en daar kon ik een ringetje door schuiven.
Jammer dat het rolletje bijna bijna op is……

bungeltje-scrabble-4

Ik kan zakjes met leuke kralen altijd moeilijk weerstaan, maar gelukkig passen er veel zakjes in een schoenendoos en zo heb ik lekker wel altijd ruime keus als ik een kraaltje nodig heb….

bungeltje-scrabble-5

Het was leuk om te maken.

Nu heb ik weer zin om iets met papier te gaan doen, of boekenleggertjes maken, of een schilderijtje, of….of…. je ziet het vanzelf wel….☺

groetjes
Evelyn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...