"" voor mij - voor jou: leeslintjes

donderdag 27 maart 2014

leeslintjes

leeslint-1

Ik hou van lezen.
Naast een abonnement bij de bieb heb ik een goedgevulde boekenkast en een goedgevulde e-reader. Lezen op een e-reader vind ik prettig, het is licht en handzaam.  Ik zou mijn papieren boeken niet willen missen maar ik vind ze soms te zwaar en onhandig om vast te houden (ik lees graag dikke boeken…) of de structuur van het kaft of van het papier vind ik onprettig aanvoelen.

Er is iets nieuws bedacht om dikke boeken toch in een handzaam formaat te maken: de dwarsligger, een “gewoon” boek waarvan je de blaadjes niet van rechts naar links omslaat, maar van onder naar boven. Ze zijn gedrukt op speciaal dundrukpapier (lekker glad ☺) en je neemt ze lekker makkelijk mee.

leeslint-2

Ik heb er al heel wat verzameld.
Door de manier waarop het boek opent is het leuk en makkelijk om er een leeslint in te plakken, dan heb je geen losse boekenlegger nodig.

leeslint-3

Helemaal leuk is het om het lint in kleur en met kraaltjes bij het omslag te laten passen.

leeslint-4

Een nutteloos feitje, maar wel leuk: ik heb 27 cm aan dwarsligger-boekjes, bij elkaar zijn dat 12.000 bladzijdes (ik heb ze nog niet allemaal gelezen).

leeslint-5

Om te vergelijken, dit is ook 27 cm, maar dan bij groot formaat pockets. Dat zijn “maar” 4000 bladzijdes….

leeslint-6

(misschien overbodig om te zeggen, maar ik lees nogal snel, anders zou ik misschien moedeloos worden van die hoeveelheid blaadjes die gelezen willen worden ☺ )


groetjes van
Evelyn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...