"" voor mij - voor jou: alle begin is moeilijk

donderdag 27 februari 2014

alle begin is moeilijk


en of oefening ooit kunst baart, moet ik nog maar afwachten….


oefenboekjes-1
 

Imke en ik zagen hier en daar en overal zulke mooie voorbeelden van de koptische binding, dat wilden we ook graag leren. We bekeken filmpjes op youtube en heel veel foto’s. De filmpjes die wij zagen waren niet overduidelijk, dus we hebben voor een deel het wiel opnieuw uitgevonden ☺. Met veel plezier overigens, want je leert het pas goed als je door hebt wat je doet…



De eerste 2 boekjes kan ik niet eens laten zien, die waren nogal mislukt. Dit was de derde. Ik leerde daarvan dat het uitmaakt in welke richting je werkt: aan de ene kant zijn de v-tjes van de kettingsteek van boven naar beneden, aan de andere kant net andersom….
 

foutje 1
 

Ik vond het draadje ook wat dun. Het is nog wel zoeken naar de juiste combinatie van papier/karton en draad. En ik wil ook een kromme naald!
Met een dikker draadje werden de kettingsteken wel mooi, maar het zit een beetje wiebelig….en er is één gaatje uitgescheurd….
 

foutje-2
 

Met bovenstaande foutjes in gedachten begon ik aan boekje 3. Eerst was mijn draadje te kort….. Uithalen dus. Toen had ik niet genoeg rood draad meer…. Maar grijs leek me ook wel leuk. Voor de rest ben ik hier als beginner toch wel een beetje blij mee ☺
 

probeersel-1
 

De lijnen lijken wat krom, maar dat valt in het echt reuze mee.
Vóór het binden heb ik een vogeltje op de kaft geborduurd, want dat vond ik er zo leuk bij passen…
 

probeersel-2
 

Het is leuk om te doen, en ik heb al weer nieuwe exemplaren onder handen (en nieuwe ideeën in mijn hoofd…).
 

oefenboekjes-2
 

groetjes van
Evelyn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...