"" voor mij - voor jou: artjournal week 1

donderdag 16 januari 2014

artjournal week 1

Ik zag de link deze week al vaker op verschillende blogs verschijnen: journal52. Ik was hem ook al tegengekomen.


journal52-1a


Bij het zien van de eerste opdracht (up, up and away), week 1 dus, had ik al gelijk een ingeving, ik kreeg namelijk net in die week een paar gezeefdrukte engelmeisje van Helmi.
Het leek me een leuk idee om er een passende songtekst bij te zoeken en dit liedje van Neil Young schoot me te binnen. Het liedje gaat eigenlijk over vogels, dat is ook de titel, maar als je er maar 1 zinnetje uit haalt, kan het op veel meer situaties slaan ☺.


journal52-1b


journal52-1d


Ik heb het niet in mijn artjournal-songbook gemaakt omdat ik met bepaalde achtergrondtechnieken wilde experimenteren en die zijn naar mijn idee wat te “heavy” voor het moleskinboekje. Vandaar het losse vel.

Achterop plak ik een een papiertje met de opdracht en mijn gedachtekronkels.

Hoe ik het ga inbinden zie ik later wel, ik verwacht niet dat ik alle weken mee doe, dan blijft er geen tijd meer over voor andere verzinsels!

Dus de opdracht moet me wel op een idee voor een songtekst en een voorstelling brengen.

Ik denk dat dat voor week 2 (deze week) ook wel gaat lukken, ik ben al druk aan het verven en lijmen en knippen en kliederen….


journal52-1c


Voor wie wil luisteren naar het liedje:


Birds by Neil Young on Grooveshark


De lp After the goldrush kwam uit in 1970, ik kan haast niet geloven dat dat al zo lang geleden is…. (wie had hem ook….?)

image


groetjes van
Evelyn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...