"" voor mij - voor jou: dat was een goed idee…..!

donderdag 7 november 2013

dat was een goed idee…..!

Toen ik vorige week de handig-in-je-tasboekjes liet zien, schreef Angélique bij de reacties: “Eigenlijk zou je nog zo'n zakje erbij kunnen maken waar het boekje inpast, dan verkreukelt het niet zo tussen de rest van de tasinhoud.”

Waarom was ik daar nou zelf niet op gekomen…..

Maar, eigen idee of niet, het heeft tot resultaten geleid en daar gaat het maar om!
Ik heb er vier gemaakt:

hoesjes

 De eerste is van een staaltje vinylbehang, uit de jaren ‘70 denk ik. Behoorlijk oud in elk geval en érg plastic….
Maar met een tapeje hier en daar werd het zo maar een leuk hoesje. Achter het fotoframe-tape zitten drie ieniemienie gedroogde blaadjes.

hoesje-1

 De tweede maakte ik van “modern” vinylbehang. Dat ziet er al een stuk mooier uit, het deed me zelfs aan leer denken, zeker nadat ik de snijrandjes bruin had gekleurd. Vandaar dat ik het stiksteekje met linnen borduurgaren langs de kanten er mooi bij vond passen.

hoesje-2

 De derde is ook van een stukje behang. Heel simpel, alleen vogels er op gestempeld met stazon-inkt en een tapeje langs de randen geplakt.

hoesje-3ahoesje-3b

 De vierde is weer van een heel oud stukje afvalmateriaal. Gekregen van iemand die ook niks kon weggooien, of liever gezegd: die ook overal nog mogelijkheden in zag…

Het is het afgeknipte deel van een lamellengordijn. Het is heel stevige stof. Met een simpel rijgsteekje heb ik er een zakje van gemaakt. Daarna bloemen en een randje gestempeld met stazon-inkt en ingekleurd met……..

hoesje-4

 ja, daar istie weer……nagellak! Een druppeltje op een bloemblaadje en naar de randjes uitgewerkt met een satéprikkertje. Waarom nagellak? Het houdt heel goed op de ondergrond, het is watervast, met één laagje zie je nog heel goed de structuur van de stof en doe je meer laagjes, dan wordt de vorm licht opgehoogd en krijgt veel glans.

hoesje-5

hoesje-7

hoesje-6

 Bedankt voor het idee Angélique,  ik heb er met veel plezier mijn fantasie op los gelaten.
 
groetjes van
Evelyn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...