"" voor mij - voor jou: tutorial bloem van wol

woensdag 31 oktober 2012

tutorial bloem van wol

Toen ik voor de warme jasjes een bloemetje wilde maken, ben ik wat gaan rondsnuffelen op internet. Ik zag heel veel leuke bloemetjes, maar vooral de zogenaamde “loom” bloemetjes spraken mij op dat moment erg aan.

bloemetjes

Vroeger heb ik zelf zo’n apparaatje met losse pinnetjes gehad, maar dat is al heel erg lang geleden….later heb ik er wel eens een gekocht voor mijn  kinderen, maar die hebben geen “wolvingers” en waarschijnlijk is dat apparaatje naar de kringloop verhuisd (en daar is nu iemand vast erg blij mee).
Ik dacht: wat nou, geen loomapparaatje, ha, ik ga eens op een andere manier proberen. Ik had niet meer nodig dan een bol wol (of twee), een schaar en een naald met een groot oog (stompe punt is het makkelijkst).

wol-en-naald

Waarschijnlijk heeft iemand anders deze manier  ook allang bedacht, maar dat ben ik niet tegengekomen op internet.

bloemetjes-2

De grootte van de bloemetjes kun je variëren door je vingers dicht bij elkaar te houden of juist niet. De bloemblaadjes vastzetten kan met dezelfde of een andere kleur, en de steekjes kunnen ook op verschillende manieren. Ik heb bij de meeste bloemetjes 6 bloemblaadjes gemaakt (1 blaadje bestaat uit 4 lusjes, 24 in totaal dus), maar zo heel nauw komt het niet, want als een blaadje  5 of 3 lusjes heeft, zie je daar niks van. Een knoopje of kraaltje er op kan natuurlijk ook.

collage

Van de overgebleven drie draden (eentje dus gebruikt voor het hartje) heb ik een steeltje gevlochten.
Imke en ik hebben maar een filmpje gemaakt, want uitleggen met enkel foto’s is lastig.



groetjes van
Evelyn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...