"" voor mij - voor jou: een Kreadoe-knutsel

dinsdag 18 september 2012

een Kreadoe-knutsel

We lazen het al op meer blogs: een creablog-competitie bij Kreadoe. De opdracht is: schrijf een stukje over Kreadoe of plaats een Kreaknutsel-tutorial. Dat laatste is natuurlijk net wat voor ons…..

Vandaar……..tromgeroffel……….hier is hij:

het kadolabel-boekje !

image

Nooit van gehoord? Het is een combinatie van een kadolabel (dûh) en een ieniemienie boekje met ophanglus, zodat je hem om bv de hals van een fles wijn kunt hangen.

En wat is daar leuk aan? Stel je voor: je geeft en fles wijn (of een boeket)(of iets anders), mét een kadolabelboekje aan een jarige.  In het boekje schrijf je bv een uitgebreide felicitatie, ik heb een voorbeeld gemaakt:

kadolabelboekje-1

Iets anders: je bent zelf de jarige en je krijgt een fles wijn en een leeg kadolabelboekje. Want we bij ons thuis wel vaker deden: alle mensen die op visite kwamen schreven hun handtekening of ander klein tekstje in zo’n miniboekje, leuk voor later!

kadolabelboekje-2

Of, na afloop van de verjaardag, maak je van een kadolabelboekje een mini-journal waarin je in het kort je verjaardag beschrijft, ook heel leuk om later nog eens na te lezen. Zeker als je het een paar verjaardagen volhoudt….

kadolabelboekje-3

Imke en ik hebben een tutorialfilmpje gemaakt:



Een lijst van de gebruikte materialen:
  • 2 stukjes tekenpapier van 10 x 15 cm
  • dubbelzijdig tape (wij gebruikten tape van 9 mm breed)
  • een leuk papieren servetje
  • haak/breikatoen, knip een draad van ongeveer 50 cm
  • een knoopje
  • schaar, vouwbeen, naald, snijmesje, lineaal, potlood

Je ziet, voor de materialen hoef je niet naar Kreadoe…. maar toch is het een aanrader, áls ik kan, ga ik er altijd naar toe, je doet daar heel veel ideetjes op en er zijn altijd wel leuke koopjes en fijne workshops.

image


Groetjes van
Evelyn en Imke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...