"" voor mij - voor jou: verborgen schoonheid en bijna jarig!

woensdag 4 juli 2012

verborgen schoonheid en bijna jarig!

(een klein opwarmertje…….deze maand is het een jaar geleden dat we met “voor mij – voor jou” online gingen. Dat gaat gevierd worden, met weggevertjes.
a.s. maandag alvast een kijkje in de keuken…….)

Nu eerst wat over mijn transfer-op-blik experimenten.

verborgen-1
 Ik heb vorige keer niet verteld hoe ik lady Cidera heb gemaakt. Dat kwam omdat ik niet helemaal tevreden was over de transfermethode en eerst nog wat meer wilde uitproberen.
Ik heb de tapetransfermethode iets aangepast en gebruikte dubbelzijdig plakfolie in plaats van gewoon breed plakband. Dit omdat ik de transfer zo direct mogelijk op het blik wilde hebben. Het plaklaagje van dubbelzijdig plakfolie is echter heel dun en het netjes losweken van het papier is een vreselijk geduld- en precisiewerkje. Niet iets om aan te raden……
Een proef met lijm uit een spuitbus en een dubbel laagje dubbelzijdig plakfolie (volg je het nog?….) vond ik ook niet zo geslaagd. Te veel oneffenheden naar mijn smaak.
(soms is het juist de bedoeling dat het er wat “beschadigd” uit ziet, maar ik wilde nu een zo perfect mogelijke transfer)
transfer-1

Dit is een probeersel dat ik wel wat verder wil uitwerken (weer andere lijm, zorgt voor leuke belletjes):

transfer-2

Voor deze lady heb ik eerst een laagje modpodge op het blik aangebracht een daar het plaatje op geplakt. Inmiddels is ze al wel iets minder verborgen, wie weet is ze volgende keer wel af…..

verborgen-2

Dit zou ook een schoonheid zijn geweest als er niet zo veel slakken in de tuin zouden zitten……

margriet-1

Nét nieuw gekocht, één nachtje in de pot op de toekomstige plek gezet om te kijken of dat leuk was en…….wég bloemetjes…..

margriet-2
Volgens mij heb ik een leuk slakkenfeestje georganiseerd………
En toch……….levert het een mooie foto op……

margriet-3

groetjes van
Evelyn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...