"" voor mij - voor jou: gehaakte kussenhoes

zaterdag 3 maart 2012

gehaakte kussenhoes

Eerst even dit: Imke en ik waren ons weggevertje in elkaar aan het zetten en toen viel ons ineens op dat het weggevertje vooral leuk is voor de papiermensen. De laatste tijd  hebben we ook veel handwerkmensen als volger mogen begroeten en die laten we nu lelijk in de kou staan…. De oplossing is simpel natuurlijk: we voegen nog een aantal blaadjes toe aan ons magazi(e)ne met leuke dingen voor de liefhebbers van lapjes en draadjes. Zo is het een beetje eerlijker…..

Meedoen aan de verloting kan nog tot en met 11 maart  door hier een reaktie te plaatsen.


kussenhoes

Toen ik laatst dat zere been had zat ik graag op de bank met een hoofdkussen (zo één als op je bed) in mijn rug. Onze bank heeft nogal een diepe zit en ik heb korte benen (gelukkig wel in verhouding tot de rest van mij…).

Eigenlijk zat dat erg prettig, met dat kussen, het zag er alleen niet zo gezellig uit.
Dus ik dacht: laat ik eens een grote hoes haken.
 Imke had laatst een heel leuke haaksteek laten zien – makkelijk en snel, daar hou ik van – en ik heb een bolletje bruin uit de mand gevist om het eens te gaan proberen.

Het werd leuk, heel leuk zelfs, jammer alleen dat ik maar 1 bolletje bruin heb…..

Van Imke had ik een tijdje geleden nog een bolletje oranje/roze gekregen, ik dacht: dan ga ik er maar wat randjes tussen doen, misschien dat ik een hele voorkant haal, dan kan de achterkant altijd nog van fleece. Maar het ging toch wel hard met mijn bruine bolletje.
Ik dook maar weer eens in de wolmand en vond 2 bollen hele dikke gemêleerde wol die ik ooit had gekocht om slofjes mee te breien, maar ach, de winter is bijna om, het is zó weer blotevoetenweer….

Dat was ook best aardig.

Ik heb uitgerekend dat 10 cm gehaakt met de bruine wol ongeveer 32 gram heb gebruikt en de bol is 100. ik denk dat ik het wel ga redden, maar ik ben nu pas op éénderde. We zullen zien…..



groetjes van
Evelyn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...